Foto: Stefan Tomasevic/ATAimages

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je večeras novo upozorenje.

Iako će superćelijska oluja večeras zaobići Srbiju, u pojedinim delovima zemlje biće pljuskova sa grmljavinom.

„Uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugoistoku Srbije, na severu Zlatiborskog okruga, u dolini Zapadne Morave, kao i u krajevima koji se nalaze južnije pojava plјuskova sa grmlјavinom“, piše u najavi objavljenoj na sajtu RHMZ u 22.25.

Podsetimo, RHMZ je ranije danas izdao upozorenje u kojem se navodi da će jače nevreme sutra i u subotu posle podne pogoditi Srbiju.

„Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmlјavinska aktivnost. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:  ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku), kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s) i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

Foto: RHMZ

“ Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmlјavinske nepogode jedan do dva časa unapred“,  navodi se u upozorenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar