Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT

Podatak da je na nivou cele Srbije u poslednja 24 sata bilo 34 zaraženih, a objava od svega par sati pre toga da je samo u Vranju 33 novoobolelih unela je zabunu među građane, posebno one sa juga Srbije, pišu "Južne vesti".

Sa 34 zaraženih koronom na nivou cele Srbije, poslednja 24 časa od strane Vlade proglašena su za ona sa najnižim procentom obolelih od kada se virus pojavio u našoj zemlji.

Ipak, u statistici nema Vranja, iako je odavde juče bila trećina novih slučajeva, a direktorka tamošnjeg Zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović pojasnila je da u poslednja 24 sata nisu stigli rezultati za testirane ljude iz ovog grada.

Stojanovićeva je objasnila da su svi oni ušli u jučerašnju statistiku. Novi uzorci, njih 321, poslati su na analizu jutros, ali rezultati za njih još nisu stigli.

„U nedelju smo poslali 327 uzorka i juče prepodne su nam stigli rezultati, 33 pozitivnih. Jutros smo poslali nove uzorke, ali još nam nisu stigli rezultati, pa u poslednja 24 sata nemamo pozitivnih“,  rekla je Stojanovićeva.

Sa jučerašnjih 2,16 % novozaraženih u odnosu na testirane, danas je osvanuo rezultat koji je mnogo bolji, kako su rekli u Vladi, najniži od kada se radi aktivan nadzor – 0,64 %.

Ipak, kako navodi portal, da ova statistika nije jasan pokazatelj napretka u borbi sa epidemijom pokazuje podatak da u tih 0,64 % nema i grada iz koga je juče bila trećina novoobolelih, a što se vidi na sajtu covid19 data.

U Vranju je za svega tri dana broj zaraženih „skočio“ za 82, dok je tokom prethodna dva meseca 110 ljudi iz ovog grada bilo pozitivno. Fabrika nameštaja Dodić označena je kao lokalno žarište.

Prema podacima sa sajta covid data, Leskovac je drugi po broju zaraženih u poslednja 24 sata, pošto je bilo četvoro pozitivnih. I ta informacija ne odgovara onome što su ranije danas rekli u gradskom Kriznom štabu, pošto je objavljeno da je samo od radnika fabrike Jura njih sedmoro bilo pozitivno u poslednja 24 sata, čime se stiglo do broja od 39 zaraženih radnika za poslednja četiri dana, od početka masovnog testiranja. Ukupan broj je 111.

Od ostalih gradova sa juga Srbije Bojnik, Lebane i Niš imaju po dva nova slučaja, a Aleksinac, Pirot i Prokuplje po jedan.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)