Studenti nagrada Dositeja
Nagrađeni studenti Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Najbojli studenti među najboljima u Srbiji, kojima su večeras uručene plakete Dositeja - stipendije Fonda za mlade talente, jednoglasno poručuju da je uspeh koji su postigli, a mnogi od njih imaju i prosek 10,00, rezultat dobre organizacije i da ih učenje nije sprečilo da nađu vreme za sve - za družejne i kreativni doprinos.

Dobitnica stipendije, studentkinja završne godine Medicinskog fakulteta s prosečnom ocenom 10, Lidija Mikić čestitala je svim stipedistima i naglasila da stipendija predstavlja podstrek i motivaciju za generacije koje dolaze.

„Dositeja pruža ruku svima nama u periodu kada tek treba da stvaramo svoj put“, rekla je Mikićeva.

Jovana Matejić, koja je završila etnologiju i antropoligiju sa prosekom 10,00, kaže za Tajnug da je zaista srećna što je dobila ovu važnu nagradu koja je kruna njenog obrazovanja i rada.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Etnologija je moja ljubav i želim da motivišem mlade da izučavaju i da se bave i sopstvenom i drugim svetskim kulturama, jer samo sa ključem mulitkulturalosti možemo da živimo u 21 veku“, rekla je mlada Beograđanka.

Vida Davidović sa Fakulteta dramske umetnosti dobila je, kako kaže, Dositeju pored proseka 9,80 i zbog referenci – rada u pozorištu, jer je već imala premijeru svoje predstave na zatvaranju Festivala studentskog teatra.

„Izuzetno mi je drago što sam dobila stipendiju, mnogo mi znači kao podstrek i motivacija. Uvek je lepo i prijatno kada vidite da se vaš trudi i učenje isplati“, rekla je Davidovićeva.

Sve je stvar organizacije i nađe se vremena za sve, za druženje i učenje i kreativni umtenički doprinos, navela je mlada Banjalučanka.

Milena Momčilov iz Negotina završila je Pravni fakultet na BU sa prosečnom ocenom 10,00, a trentuno je, kako kaže, na masteru na istom faklutetu gde izučava trgovinsko pravo.

Želja mi je da se bavim naukom jednog dana, rekla je Milena za Tanjug nakon svečanosti na kojoj je najboljima predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Dositeje.

Predrag Grozdanović na masteru na Saobraćajnom faklutetu, takođe izražava radost zbog priznajna.

Za uspeh je važno da se čovek dobro organizuje, kaže budući asistent da Saobraćajnom faklutetu iz Lajkovca, koji je osnovne studije završio sa prosekom 9,98, živeći u studenskom domu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar