Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da se u zapadnim, južnim i istočnim predelima očekuje slaba kiša, a u brdsko-planinskim predelima sneg. Do 5. februara očekuju se česte padavine, a zatim sledi suvo i hladno vreme.

U petak, u drugom delu dana, očekuje se jače naoblačenje, posle podne sa kišom u severnim delovima, a zatim i u ostalim predelima Srbije. U brdsko-planinskim predelima krajem dana i noću očekuje se sneg.

Tokom noći ka suboti i u subotu ujutru sa padom temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

U subotu se očekuje oblačno i vetrovito vreme, sa mešovitim padavinama (kišom i snegom) – više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 cm, lokalno i više.

Očekuje se pad temperature, a od nedelјe osetno hladnije, u jutarnjim satima uz slab i umeren mraz, a u ponedelјak i utorak u većini mesta sa najvišom dnevnom temperaturom do 0 °C.

Od nedelјe do kraja prve dekade februara (05 – 10.02.) biće hladno i uglavnom suvo vreme.

BONUS VIDEO: Pao sneg na Kopaoniku: Nada za spas sezone, gužve nesnosne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar