Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se danas i sutra očekuje zahlađenje sa snegom, dok će vreme u nedelju biti suvo i hladno.

Večeras se očekuje oblačno i osetno hladnije, u većem delu sa snegom, na jugu i istoku Srbije sa kišom, koja će u kasnijim večernjim satima i u toku noći preći u sneg uz istovremeni prestanak padavina na severu, navodi se u večerašnjoj najavi RHMZ-a.

RHMZ je istakao da se očekuje mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

„Sutra na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača“, naveo je RHMZ.

Zavod je naveo da se na jugu i jugoistoku Srbije očekuje od 5 do 10 centimetara snega, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm.

„Posle podne i uveče prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje“, naveo je RHMZ.

U nedelju se očekuje suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme, dodaje se još u najavi.

RHMZ je najavio da će jutarnji mraz na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 stepeni.

„Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5, lokalno i niže. Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica“, upozorio je RHMZ.

***

BONUS VIDEO – Meteoropatija – za sve je „kriva“ promena vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar