Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Zrenjaninski "Vodovod i kanalizacija" je povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama kako gori voda iz česme seoskog vodovoda u Stajićevu saopštio da meštani sela znaju da u vodi ima metana koji je zapaljiv, a da u većim količinama može izazvati i eksploziju.

Rukovodilac službe informisanja u tom preduzeću, Siniša Gajin, rekao je da u zemljištu južno od Zrenjanina ima gasova, među kojima i metana, što „svi meštani znaju od kada postoji sistem vodosnabdevanja“.

Gajin je rekao da je izgradnjom vodotornja ili prizemnog rezervoara metana uklonjen iz vode u svim selima, osim u Stajićevu i Belom Blatu, gde se na tome još radi.

U Stajićevu je na izvorištu, odakle se to selo snabdeva vodom, „ugradjena automatika koja kontroliše ispuštanje gasova“, ali se, kako ukazuju iz „Vodovoda“, „ipak desi“ da taj gas ostane u vodi koja se distribuira potrošačima.

Zbog metana u vodi se preporučuje provetravanje prostorija gde se upotrebljava voda i da bude otvoren prozor kupatila, preporučio je Vodovod.

Snimak na kom se vidi kako muškarac upaljačem pali vodu iz česme u kupatilu, a za koji se navodi da je snimljen u selu Stajićevo kraj Zrenjanina, pojavio se na društvenim mrežama.

Snimak traje četrdesetak sekundi, a na njemu se vidi kako se voda iz slavnine zapali kad joj se prinese otvoreni plamen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar