Foto: Printscreen/TvPink

"Srbija će garantovati sigurnost svoj deci", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom navoda predsednika Fondacije Tijana Jurić Igora Jurića da postoji političar koji učestvuje u pedofiliji. Vučić je pozvao nadležne institucije da reaguju, pre svega tužilaštvo, i da pokaže da nema zaštićenih.

„Potrebno je da se što pre dođe do istine. Pozivam nadležne organe, pre svega tužilaštvo, da kaže da li postoji taj političar“, rekao je Vučić za televiziju Pink i dodao da država treba da pokaže da nema zaštićenih, bez obzira na njihov položaj i moć.

On je dodao da ako imate novca, imate fizičku silu, ne možete biti bahati da zlostavljate devojčice.

„Da ulazim u političke priče niti mogu niti hoću“, istakao je Vučić i dodao da neće kritikovati Jurića.

Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković i predsednik Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić, gostovali su danas u jutarnjem programu TV „Prva“, o temi koja već mesecima intrigira javnost, a tiče se pedofilije u Srbiji. Jurić je u više navrata isticao da ima dokaze o javnim ličnostima koji su pedofili, a ovu temu ponovo je pokrenuo ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je pozvao tužilaštvo da sasluša osnivača Fondacije „Tijana Jurić“ povodom saznanja koja ima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare