Uzice benzin kupovina kanisteri kante
Užice benzinska pumpa Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Gužve na užičkim benzinskim pumpama počele su juče, a večeras su kulminirale. Još uvek nema ograničenja za kupovinu pa se sipaju puni rezervoari, kante, baloni, burad.

Jedni se plaše nestašice dok drugi strahuju od ekstremnog poskupljenja.

Zaposleni na pumpama ne pamte gožve kakve su ih snašle večeras. Kažu da se od juče povećala prodaja goriva ali da je večeras situacija ravna vanrednoj.

Ograničenja nema pa vozači sipaju ne samo pune rezervoare već i pune posude kojima su napunili gepeke. Svi strahuju ali niko sa sigurnošću ne zna od čega tačno.

Uzice benzin kupovina kanisteri kante
Užice benzinska pumpa Foto:Slavica Panić/Nova.rs

„Hteo sam sutra da dođem da sipam u burad, bar 400 litara da imam za setvu ali neću moći jer stupa na snagu ograničenje. Zatekao sam se u gradu kada sam saznao, pa bar da napunim ove kante kad ih već imam. Ali to je ništa, imam pet traktora, ja to sada ne mogu da napunim niti da kupim koliko mi treba, ali bar da kupim za osnovne potrebe, koliko mogu. Ne plašim se, šta mogu, ako stane, staće sve, nećemo samo mi“, kaže za Nova.rs Miloš iz sela Nikojevići.

PROČITAJTE JOŠ

Dok većina zalihe goriva kupuje strahujući od nestašice, drugi veruju da će cena vrtoglavo da poraste.

„Imamo pouzdane informacije da će cena drastično da skoči, litar će biti oko 300 dinara. Zbog toga kupujemo a moguće i da će nestati, ako toliko poskupi suigurno je da će ga manje i biti“, kažu nam dva mladića koji su napunili rezervoare pa nastavili da pune kante i balone.

Na „NIS“ i „Gasprom“ pumpama još uvek nema ograničenja. Dali će ga sutra biti, zaposleni još uvek ne znaju ali očekivanja su da će od sutra kupovina biti ograničena na 20 litara dok sipanje u posude neće biti moguće.

 

****

BONUS VIDEO: Anketa: Poskupelo gorivo

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar