Na Petrovaradinu vernici u crkvi, nepoznati snimali novinare

Društvo 19. apr. 202016:43
Podeli:
Foto: Shutterstock/Srdjan Randjelovic

Uprkos "policijskom času" i zabrani okupljanja više od dvoje ljudi tokom vanrednog stanja, jedan broj vernika prisustvovao je danas službi u crkvi u Petrovaradinu, javio je novosadski informativni portal 021.

Policajci su bili u blizini, ali nisu reagovali na okupljanje.

Portal VOICE je naveo da je uskršnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi u centru Novog Sada, pored sveštenstva, prisustvovalo i dvadesetak građana.

„Kako su oni uspeli da dođu na liturgiju i pored zabrane kretanja, mediji nisu uspeli da saznaju, jer je više muškaraca u crkvenim mantijama i nekoliko mladića u civilu sve vreme novinare i snimatelje odvraćalo od crkve rečima da ulaz za predstavnike medija nije dozvoljen ni u crkvenu portu, niti u sam verski objekat“, piše VOICE.

Novinari i fotoreporteri imali su problem sa snimanjem Saborne crkve i na Veliki petak, 17. aprila, podsetio je VOICE.

„Dok smo stojali ispred Saborne crkve, pošto nam nije dozvoljeno da uđemo u crkvu (jer) „nismo dobili blagoslov“, i zabeležimo Veliki petak, uz napade „velikih vernika“, gde su prednjačile „velike vernice“, ovaj lik nas je tajno snimao telefonom, kolegu Karlića iz Novosti, Bakića (iz) Dnevnika, Natašu N1, Mariju Erdelji i mene, Gojića iz Bete“, napisao je na Fejsbuku u petak fotoreporter novinske agencije Beta Dragan Gojić.