Foto: mod.gov.rs

U rejonu vojnog kompleksa "Pasuljanske livade" danas je izvedeno opitno gađanje raketama RLN-IC FM-2 sa modifikovanog PVO oruđa PASARS FM-1.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, raketa RLN-IC namenjena je za treću fazu modernizacije topa PASARS a današnje gadjanje izvedeno je sa udaljenog lansirnog pulta i nišanskog sistema dok su mete bile osvetljavajuće minobacačke mine 120 mm.

Foto: Darimir Banda/mod.gov.rs

 

Raketa RLN-IC 170 za protivvazduhoplovnu odbranu malog dometa ima infracrvenu glavu za samonavođenje (IC), digitalnu elektroniku upravljanja, kao i bojevu glavu nove konfiguracije većeg kalibra a komponente rakete, kao i raketni motor, razvija Vojnotehnički institut sa svojim kooperantima.

„Cilj današnjeg opitnog gađanja je testiranje mogućnosti zahvata cilja pripremne i start sekvence rakete i aerodinamičke konfiguracije, provera zakona vođenja rakete RLN-IC 170 u realnim uslovima samonavođenja gađanjem vazdušnog cilja, kao i provera funkcionalnosti novougrađenih podsistema rakete“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar