Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Mera zabrane kretanja ukinuta je noćas novom odlukom kosovske vlade, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović je takođe potvrdio da je ujedno produžen rad ugostiteljskih objekata i prodavnica za sat vremena – od nekadašnjih 22:30 na 23:30.

Prema novoj meri puštanje muzike u ugostiteljskim objektima je dozvoljeno do 21:00.

Povezane vesti:

Sa uvođenjem novih, olakšanih mera, stiže i apel policije da se građani pridržavaju prethodno uvedenih mera koje su i dalje na snazi.

„S obzirom na to da nema zabrane kretanja, apelujemo na građane da ispoštuju mere koje su relaksirajuće, ali i one prethodne koje su i dalje na snazi – nošenje maski, održavanje distance, bez okljupljanja grupa većih od pet ljudi i ostale“, poručio je Radović.

Podsetimo, mera zabrane kretanja u noćnim satima uvedena je za četiri opštine na Severu Kosova još 8. jula, dok je potom kosovska vlada uvela istu meru za još 13 opština.

Novom odlukom kosovske vlade koja je stupila na snagu sinoć ujedno je, između ostalog, dozvoljeno građanima da prisustvuju verskim obredima, kao i održavanje pojedinih kulturnih i sportskih događaja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar