Foto: Južne vesti/M. B.

Ovih dana na Google maps-u, pored znamenitosti i lokala, korisnici mogu videti i označene udarne rupe u Nišu, a njih je počeo da obeležava aktivista Miloš Bošković. Kaže da mu je cilj, pored saniranja ulica, preventivno reagovanje građana, kako bi se komunalni problemi rešavali na vreme, prenose Južne vesti.

Oko 40 rupa dosada je zavedeno, a Nišlija Miloš Bošković kaže da su neke sanirane i da je započeo obeležavanje i građevinskog šuta koji ostaje za radnicima.

„Oni su počeli da krpe neke rupe koje sam ja obeležio. Čuo sam da su počeli da krpe i neke koje nisu u obeležene i najnovije što sada radim je i obeležavanje udarnog šuta, jer oni zakrpe rupu i odu, a za sobom ostave neki asfalt, otpad i smeće koje je ostalo iza radova“,  kaže Bošković, prenose Južne vesti.

Ističe da ceo proces oko jedne rupe zna da potraje i nekoliko meseci i da je ovo jedini način da se preventivno deluje kako bi pešaci, ali i vozači mogli nesmetano da se kreću.

„Treba preventivno da reagujemo, jer će doći oktobar, novembar kada će reći da je hladno i da moraju da ćekaju proleće. I naravno, pokušavam da izvršim pritisak na njih da shvate da ne mogu da se ostavljaju rupe mesecima, već da moraju istog dana da se zakrpe“, objašnjava Bošković.

Pored označenih rupa na mapi, okačene su i fotografije koje sam fotografiše ili mu sugrađani šalju preko društvenih mreža i na mejl [email protected].

Inače, Bošković je ranije pozvao Nišlije da na godišnjicu početka demokratskih promena 5. oktobra, obeleže rupe tako što će u njima saditi cveće i pored njih ostavljati natpis “SNS ofrlje”.

BONUS VIDEO: Udarne rupe – Kako naplatiti štetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare