Foto: Screenshot/Facebook, Shutterstock

Crni panter za koga se tvrdi da već nekoliko dana slobodno šeta okolinom Apatina, napravio je pravu pometnju među građanima. Dok jedni žive u strahu od njega i nadaju se da će biti pronađen i uspavan kako bi, kao što su istakli nadležni, bio imobilizovan u Zoološki vrt na Paliću, drugi se, pak, mole za njegov život.

Naime, u subotu je kao bomba odjeknula vest da je crni panter ulovljen u jednoj šumi kod Apatina, a u prilog tome pojavila se i fotografija na kojoj se vidi nepomična zver pored koje poziraju dva lovca. Kasnije je utvrđeno da je reč o fotomontaži.

.

Iz straha za život ove zveri koju danima traže sve nadležne službe, uključujući i stručna služba iz Zoo Palića, na Fejsbuku se pojavila grupa „Sačuvajmo pantera!“ koja trenutno broji 144 članova, a koja ima za cilj da okupi što veći broj istomišljenika koji bi svojim apelom pomogli da se zver ne usmrti nego da se pronađe humano rešenje.

.

„Apelujemo na nadležne državne institucije, Lovački savez, Ministarstva i lokalne samouprave kao i svu ostalu, stručnu javnost da se crni panter ne usmrti već da se nađe rešenje za njegovo humano hvatanje i smeštanje u okruženje koje takva predivna životinja zaslužuje“, piše u objavi ove grupe.

Foto: Screeanshot/Facebook

Pročitajte još:

Podsetimo, opština Apatin prethodno je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju!

BONUS VIDEO: Gde je crni panter? 70 odsto šume u blizini gde je velika mačka viđena je pregledano, ali još uvek nike nađen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare