Farba kojom su pripadnici komunalne milicije prekrečili mural Ratku Mladiću odmah je uklonjena od strane desničarskih grupa koje su jutros došle u Njegoševu ulicu, nakon što je Gradska opština Vračar zvanično saopštila da je mural prekrečen.

Autori: Jovana Aleksić i Aleksandar Nastevski

Kako su sinoć naveli korisnici društvenih mreža, mural je okrečila komunalna milicija, ali su se već jutros pojavili mladići koji uklanjaju farbu.

Skidanje farbe sa murala Ratka Mladića u Njegoševoj Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako javlja reporter Nova.rs s terera, trojica mladića trenutno skidaju belu farbu s murala Ratka Mladića koji je jutros prekrečen. Oni sunđerima skidaju kreča, a doneli su i stolice.

Na okolnu banderu i ogradu terase okačene su srpske zastave.

Skidanje farbe sa murala Ratka Mladića u Njegoševoj Foto: Goran Srdanov
Skidanje farbe sa murala Ratka Mladića u Njegoševoj Foto: Goran Srdanov

Za sada nema nikakvog prisustva uniformisane ili policije u civilu. Ekipa Komunalne milicije je prošla pored murala, ali nije htela da reaguje. Jedan prolaznik verbalno je napao i vređao prisutne novinarske ekipe, a zatim se udaljio.

Nova.rs danima je pisala o ideološkom „ratu“ koji se vodio u Njegoševoj ulici, a po svemu sudeći, on se i danas nastavlja. Naša ekipa izveštavaće u toku dana o svemu što se u ovoj ulici bude dešavalo.

Bonus video: Čišćenje murala Ratka Mladića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare