Migranti Foto:N1/Privatna arhiva

Šabačka policija u saradnji sa graničnom policijom uhapsila je G. P. (2003) iz okoline Bogatića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni je sinoć oko 20.15 časova zatečen na obali Drine u mestu Badovinci, kako u svom vozilu prevozi osam migranata.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu. Sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Protiv zatečenih migranata policija je podnela prekršajne prijave, zbog sumnje da su izvršili prekršaj nezakonit boravak u Srbiji i oni će uz prekršajne prijave biti dovedeni sudiji za prekršaje.

„Još jednom molimo pojedine medije da ne vode kampanju protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i da iz političkih razloga ne objavljuju lažne vesti o pripadnicima MUP-a i našem radu“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, migrant Aleksander Mendes iz Gvineje Bisao u Africi ranije danas je za N1 rekao da se sa još desetak izbeglica nalazi od sinoć zaključan u marici ispred policijske stanice u Šapcu, kaže da je iz azilantskog kampa u Krnjači u Beogradu, zbog veoma loših uslova i zdravstvenog stanja, krenuo u BiH, a kada su ušli u Bosnu i Hercegovinu, tamošnja policija ih je uhapsila i vratila, odnosno predala srpskoj policiji, koja ih je odvezla nekih osam kilometara od granice i pustila.

Migranti Foto:N1/Privatna arhiva

Kako je preneo ranije N1, njih je u svoje vozilo primio jedan vozač kako bi ih prevezao do najbližeg grada, odakle bi se vratili u Beograd, međutim, tada su naišli na policiju i vozač ih je izbacio napolje. Policija ih je tada uhapsila, da bi ih oko 10 uveče, kako su tvrdili migranti, zaključali u maricu i od tada im navodno nisu dali ni hranu, ni vodu, niti ih puštali u toalet.

Bonus video – Migranti na granici Srbije i Mađarske

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar