Radnici Linglonga: Na 36 stepeni bez vode, da li je ovo logor ili gradilište
Foto: N1

Nakon incidenta u fabrici Linglong u Zrenjaninu 10. juna prilikom kog je 34-godišnji radnik teško povređen, policijski službenici PU Zrenjanin izvršili su uviđaj i preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti, navodi se u odgovoru MUP-a.

„Po odobrenju nadležnog Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, na licu mesta izvršen je uviđaj, upoznata je inspekcija rada koja vrši vanredni inspekcijski nadzor i od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu angažovan je veštak iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Takođe, obavljeni su razgovori sa svim svedocima i nadležnim licem za bezbednost i zdravlje na radu navedene fabrike“, navodi MUP za N1.

U odgovoru se dodaje i će nakon vanrednog inspekcijskog nadzora i načinjenog zapisnika inspekcije rada, kao kada im bude dostavljen nalaz i mišljenje veštaka, policijski službenici nastaviti dalje postupanje u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu.

Tridesetčetvorogodišnji radnik u fabrici Linglong povrede je zadobio prilikom popravljanja mašine koja je ostala uključena, nakon što se u njoj zaglavila guma.

Posle hitne operacije u zrenjaninskoj bolnici sa teškim povredama grudnog koša i rebara prebačen je na Institut u Sremskoj Kamenici. On je u teškom stanju, ali van životne opasnosti.

***
BONUS VIDEO – Privremeno se obustavlja izgradnja fabrike Linglong, troškovi postali previsoki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare