Most na magistralnom putu Kraljevo - Preljina u mestu Adrani usled nabujale Musine reke kod Kraljeva urušio, prema rečima meštana, nije iznenađenje i da je samo bilo pitanje vremena kada će se to dogoditi.

„Ništa nije urađeno iako je Musala kako je mi zovemo više puta pretila. U međuvremenu je podignut i bedem, i reka se ubrzala. Stubovi mosta više nisu mogli da izdrže. To nikog nije zanimalo“, kaže Dragan Trišović iz susednog sela Oplanići.

Foto: Nova.rs

Radomir Perišić iz Adrana koji živi u blizini ovog mosta kaže da je reka počela da nadolazi još sinoć, a da je 1 sat posle ponoći, prelila put i most.

„Domaćinstva su srećom sačuvana. Ali, pretila je reka da će se izliti. Nekako smo svi mi koji ovde živimo znali da ovoga može da dođe. Verovatno da zbog frekventnosti ovog magistralnog puta niko se nije usudio da ga zatvori“, priča ovaj meštanin.

PROČITAJTE JOŠ

Gradonačenik Kraljeva i šef Štaba za vanredne situacije tog grada Predrag Terzić najavio je da će danas biti proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji grada.

Foto: Nova.rs

Komentarišući oštećenje mosta u Adranima, rekao je da će morati da se koriste alternativni putni pravci sve dok „Putevi Srbije“ ne naprave most adekvatan količini vode koja prolazi ispod njega.

Foto: Nova.rs

Industrijska zona Šeovac koja se nalazi na izlazu iz Kraljeva ka Čačku je pod vodom. Nekoliko pogona kao i sama ulica su puni vode. Razlog su odvodni kanali koji si i ranije pravili probleme. Voda je ušla i u dvorišta kuća koja se nalaze u blizini.

Sve najnovije vesti o poplavama širom Srbije pratite u našem BLOGU UŽIVO.

BONUS VIDEO: Zbog obilnih padavina poplavljeni putevi u selima kod Kruševca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare