Foto: Shutterstock

Nepoznati mladić fizički je napao obezbeđenje Prajd Info Centra u Beogradu, oborio na zemlju i počeo da ga tuče, objavio je Beograd Prajd na društvenim mrežama. Dodaju da su policija i hitna pomoć brzo reagovali na poziv.

„Danas u 14 časova, nepoznat mladić je fizički nasrnuo na pripadnika obezbeđenja Prajd Info Centra, nakon što je slomio zastavu duginih boja koja je redovno postavljena iznad izloga centra. Kada je radnik obezbeđenja reagovao, napadač ga je oborio na zemlju i počeo da udara pesnicama po licu, a zatim je pobegao“, navode iz Beograd prajda, uz priložen snimak sa nadzorne kamere.

Napominju da je ovo 20. po redu napad na Prajd Info Centar, ali da je prvi slučaj u kome se dogodio fizički napad na osobu zaposlenu u Prajd Info Centru.

„Ovakvi primeri nam daju do znanja kako LGBTI+ zajednica u Srbiji, ali i Beogradu, i dalje nije bezbedna čak ni tokom dana u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu“, navode u objavi na Instagramu.

Pročitajte još

Beograd Prajd zahteva od policije i tužilaštva da bez odlaganja identifikuju i privedu pravdi počioca fizičkog napada na radnika obezbeđenja Prajd Info Centra. Istovremeno, javnost mora biti obaveštena o identitetu i motivima ovog ali i svih drugih ranijih napada na centar.

BONUS VIDEO Evo kako je održan Beograd prajd – uz šetnju i bez incidenata: Organizatori ipak poručili „Nismo ni blizu!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar