Jaka i razorna superćelijska oluja koja je pre nekoliko dana, u više navrata, pogodila Srbiju, ostavila je potpuni haos za sobom. Skoro svi gradovi osetili su posledice ovog nevremena, a Kraljevo je, možda, pretrpelo najveću štetu s obzirom na to da je grad veličine većih grudvi razbijao sve pred sobom - poljoprivredne i ratarske kulture, drveće, automobile, fasade zgrada, ali i Ivanu Dukić (27) koja je, doslovno rečeno, jedva izvukla živu glavu.

Ivana Dukić se prošle nedelje našla na meti strašnog nevremena u Kraljevu. U subotu je krenula na rođendan kod drugarice u Loznicu, ne sluteći da će se na putu boriti za goli život.

Za Nova.rs Ivana priča do detalja traumatično iskustvo koje je doživela, a od kog se još uvek nije oporavila.

Foto: Privatna arhiva

„Krenula sam iz kuće po suncu, nakon samo par minuta vožnje, nebo je postalo crno. Pozvala sam drugaricu da joj kažem da možda kasnim na rođendan, ali već u toku razgovora krenule su ledenice da padaju po krovu automobila. Shvatila sam da moram da se sklonim sa kolovoza, jer mi predstoji nadvožnjak na kome nemam gde da se sklonim. Bez migavca, bez gledanja pozadi, samo iz straha da ne nastavim ka nadvožnjaku, skrećem desno kako bih se sklonila sa puta. Dok skrećem i planiram da nastavim pravo jer znam da postoji velika hala napred, grad mi ruši prozor sa leve strane po meni“, počinje da priča Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Kako dalje objašnjava, ostaje u autu jer shvata da je napolju strašno.

Međutim, nakon samo par sekundi, na njenom automobilu puca i šoferka i od straha jer joj već krvari ruka i noga, istrčava napolje.

Foto: Privatna arhiva

„Kako istrčavam, dobijam par udaraca u glavu i leđa i na nekih 50m vidim motoristu koji se sklupčao kod svog motora. Prilazim mu, molim za pomoć i on svojim telom (jer ima kacigu i ranac) štiti mene, međutim kako je grad i dalje bio u punoj snazi, čovek kreće da kuka od udaraca i ja shvatam da je auto sigurniji. Vraćamo se u auto i tamo čekamo kraj“, objašnjava povređena devojka za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Njena porodica stigla je posle nekih desetak minuta na mestu gde se nalazila.

Policija nije izašla na uviđaj jer su, kako ističe, u istom trenutku imali pedeset poziva.

PROČITAJTE JOŠ:

„Napravili su zapisnik telefonom uz napomenu da će naše fotografije biti priznate“, kaže Ivana dodajući da je u hitnoj bio potpuni kolaps.

Foto: Privatna arhiva

„Mnogi su se javili sa sličnim povredama, ali niko sa toliko udaraca po celom telu. Lekari su ostali začuđeni veličinom povreda i nekoliko puta tražili su potvrdu da su zaista nastale od grada“, dodaje Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Ivani slede dani odmora i oporavka, a svima poručuje da se ne šale i da shvate ozbiljno vremenske neprilike.

Ivana Dukić Foto: Privatna arhiva

„U Kraljevu su mnoge kuće ostale bez krova, automobili su razlupani, a u hitnoj je bio kolaps od povređenih ljudi. Čuvajte se! Ne shvatajte olako vremenske neprilike. Sreća u nesreći je da se sve dogodilo na deset minuta od moje kuće i da su moji odmah mogli da dođu. Bili su na svadbi, tako da je dobro što su me uopšte čuli s obzirom da je svuda oko njih bila buka. Jedva su razumeli da zovem za pomoć“, ističe naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

Za kraj razgovora, Ivana kaže da je tek dva dana kasnije, na osnovu poziva u svom telefonu, mogla da rekonstruiše ceo događaj.

„Ja sam sa momkom imala razgovor u 16:54 do 16:56 gde sam mu rekla da sam krenula od kuće, da je sunce jako, ali nebo čudno. On mi je rekao: Ivo, ako slučajno krene grad, obavezno se skloni sa puta, neka je i zaustavna traka, samo čekaj da prođe. U 16:58 pozivam drugaricu na čiji sam rođendan krenula, htela sam da joj kažem da ću, ako me uhvati nevreme, morati negde da stanem i da se, ako budem kasnila, ne uplaši. U tih dvadeset sekundi kreće grad i ja shvatam da nastaje haos“, objašnjava Ivana.

Ivana, inače, zajedno sa svojim dečkom stoji iza profila „8 ari sreće„, a za Zadovoljna.rs ispričali su kako su bez majstora podigli kućicu iz snova u prirodi.

BONUS VIDEO: Prostran: Šteta od nevremena biće merena u milijardama, čitava Srbija na udaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar