“Čula se jaka grmljavina, a onda je kuća počela da gori. Pokupila sam decu i supruga, odmah smo istrčali napolje. Sve je izgorelo, nemamo više ništa”, jecajući je ispričala Dragica iz Zaječara za Jutarnji program “Probudi se”. Ovoj četvoročlanoj porodici, koja je u nevremenu izgubila kuću i sve što se u noj nalazilo, privremeno je smeštena kod komšija. Sada im je potrebna pomoć u svemu, od hrane i odeće, pokućstva, do novca i novog krova nad glavom.

U kući u Međumurskoj ulici u Zaječaru, u kojoj je do subote živela porodica Dorić, sada je samo zgarište.

Dragica, majka devojčice od sedam i po i dečaka od dve i po godine, kaže da su posle udara groma uspeli samo da izađu napolje i da ništa iz kuće nisu mogli da spasu. Izgorelo im je sve što su imali, odeća, kompletno pokućstvo, lična dokumenta, novac.

Grom je u kuću udario oko 11 sati uveče, a osim njihove, izgorele su još dve kuće u nizu.

“Buknulo je i zapalilo se sve”, jecajući je ispričala Dragica na zgarištu svog dojučerašnjeg doma.

Ona je sa decom i suprugom invalidom, privremeno kod jedne komšinice, ali potresno dodaje da kod nje “mogu da ostanu eventualno još danas”.

“Kako ćemo sada, ne znam. Ne znam gde ćemo. Kako da se vratimo u ovu kuću? Pogledajte, ovo je sve uništeno”, kroz plač je ispričala ona.

Crveni krst je odmah pritekao u pomoć ovoj porodici, obezbedili su im hranu i odeću, a Dragica, uz zahvalnost na pomoći, dodaje da im je i dalje potrebna svaka vrsta pomoći.

“Potrebna nam je hrana, nemam ni odeću za dečaka, to mi je najpotrebnije. Potreban nam je i smeštaj, ne možemo ni kod komšinice da ostanemo i ona ima malu decu. Ostali smo i bez novca, pripremila sam da platim račune, sve je izgorelo. Suprug je u invalidskoj penziji, ima račun u banci, ali su nam izgorele sve kartice”, uzdišući priča Dragica šta im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Dodaje i da je ona bez stalnog zaposlenja, da je preko Biroa angažovana na javnim radovima, a da je porodica do sada živela od suprugove invalidske penzije i novca koji ona zaradi čisteći po kućama.

Dragica je u Jutarnjem programu apelovala na sve koji su u mogućnosti da im pomognu i istakla da im je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

Gradonačelnik Zaječara obećao pomoć za porodice kojima su izgorele kuće

Reporterka TV Nova S je u Jutarnjem programu pročitala objavu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, koji je na društvenim mrežama u nedelju uveče objavio da će za porodice kojima su izgorele kuće, biti obezbeđena pomoć.

Kako je rekao, prvo će im biti pronađen privremeni smeštaj, a potom će biti napravljene montažne kuće.

“U toku sutrašnjeg dana, gotovo izvesno, grad će obezbediti sredstva za kupovinu nameštaja za dve porodice i smestiti ih, u najkraćem roku, u privremeni smeštaj koji ćemo obezbediti.

Biće raspisan i tender za izgradnju tri montažne kuće, odgovarajuće veličine, na predviđenom prostoru u naselju Kotlujevac, po već postojećem projektu za socijalno ugrožena lica, te do kraja septembra ili sredine oktobra, očekujemo trajno rešenje za ove porodice”, napisao je Ničić na društvenim mrežama.

Kompletan prilog pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Ogromna šteta posle tri olujne noći nad Srbijiom, izgubljena tri ljudska života

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar