smrznuta hrana, miš
Foto: Facebook/Ivan Culakoski

Zbog sumnje da je u jednom pakovanju povrća nadjen miš, Agencija za hranu i veterinarstvo Severne Makedonije je danas zabranila promet zamrznutog povrća "poreklom iz Srbije", pod nazivom "Sani fantazi - Rojal miks" (Sunny Fantasy - Royal mix).

„Sani fantazi“ je je robna marka lanca samousluga KAM, veoma popularnih zbog pristupačnih cena.

Fotografije smrznutog povrća s mišem, i to već u tiganju, u nedelju je objavio odbornik u Gradskoj skupštini Bitolja, Ivan Čulakoski (facebook.com/culakoski). Na kesi povrća piše: „Poreklo: Srbija“ i „Made in Serbia for KAM“.

Го сакам КАМ во поштенско сандаче!!! Јадиме здрава храна… Семката ваша!!!
Ројал микс со глушец. ???

Кај да го…

Posted by Ivan Culakoski on Sunday, April 4, 2021

U saopštenju Agencija navodi da je „zbog sumnje na fizičku kontaminaciju (prisustvo miša)“, trgovinskom lancu KAM naredjeno da to zamrznuto povrće povuče iz svih radnji u Severnoj Makedoniji, a gradjani su pozvani, ukoliko su kupili taj proizvod, da ga „pažljivo otvore i pregledaju, i ako utvrde prisustvo stanih tela, da ga vrate“ i da o tome obaveste Agenciju za hranu.

Dodaje se da Agenciji za hranu i veterinarstvo nije podneta prijava o nalaženju miša, ali je ona ipak najavila vanredni inspekcijski nadzor i proveru da li je zamrznuto povrće povučeno iz maloprodaje, a obaviće i „organoleptički pregled odredjenih primeraka iz svake serije ovog proizvoda“, rekao je direktor te agencije, Nikolče Babovski.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare