početak školske godine
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odluka o tome da li će i u kojoj meri škole u Srbiji preći na onlajn nastavu je, pre svega, na Kriznom štabu, poručili su danas iz Ministarstva prosvete. Očekuju se novi podaci, ali prema onim trenutno raspoloživim, škole nisu značajnije mesto prenosa korone, smatraju u Ministarstvu.

„Dokle god je tako, nastojaćemo da obezbedimo redovnu nastavu svim učenicima“, poručuju za naš portal iz Ministarstva prosvete.

Krizni štab je zasedao u četvrtak, dao je predloge i od tada se očekuje konačna reč Vlade i ostalih nadležnih službi.

Jedan od članova Kriznog štaba Srđa Janković juče je, gostujući na televiziji N1 rekao da zatvaranje svih škola i prelazak na onlajn nastavu, nije cilj Kriznog štaba, a lekari koji su njegov deo saglasno ističu da je dobro da deca što duže pohađaju nastavu jer je to važno za socijalizaciju i psihološki aspekt zdravlja dece.

Srđa Janković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Parcijalno prebacujemo decu na onlajn nastavu i to se pokazalo kao uspešan model. Upravo je Nemačka prikazala uspešno taj model. Zasad nema odluka o produžavanju raspusta, ali to jeste opcija. Možda se ne odlučimo na to, već uradimo trijažu u kojim školama je došlo do rizika i te škole prelaze na onlajn nastavu da bi u drugim deca mogla da slušaju nastavu u školi, kako bismo izbegli dugoročne posledice po obrazovanje i razvoj dece“, objašnjava Janković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare