Foto: N1

Vojnodisciplinski sudovi u svom radu potpuno su nezavisni pa i od komandovanja u Vojsci Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom saopštenja Vojnog sindikata Srbije u vezi sa presudom Vojnodisciplinskog suda u Novom Sadu kojom se generalnom sekretaru tog sindikata izriče kazna gubitka službe u vojsci.

„Zato je dovođenje u vezu vojnodisplinskih sudova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kada je u pitanju izricanje presuda vojnodisciplinskih sudova kao nezavisnih disciplinskih organa, potpuno neosnovano, a u saopštenju Vojnog sindikata Srbije i krajnje tendenciozno, jer i ovaj slučaj koriste za svoje neosnovane i na lažima zasnovane optužbe na račun Vojske Srbije“ tvrdi Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo podseća da je Javno tužilaštvo „odbacilo sve dosadašnje tužbe Vojnog sindikata Srbije protiv rukovodilaca u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, jer nisu potkrepljene nikakvim dokazima i argumentima“.

„Očigledno je da se radi o političkim motivima neuspelog političara i lažnog sindikalca koji je predsednik Vojnog sindikata iako nije pripadnik Vojske Srbije. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o svojim pripadnicima, tako da dušebrižništvo Vojnog sindikata Srbije niti je potrebno niti ima efekata, već je puko obmanjivanje javnosti i davanje potpuno lažne slike o životu i radu u Vojsci Srbije“ zaključuje se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar