Podeli
Foto: EPA-EFE

Ministarstvo odbrane osudilo je objavljivanje slika pacijentkinje iz privremene bolnice "Štark arena" dok se presvlači za vreme pregleda i objavilo da je preduzelo sve zakonom propisane mere radi zaštite privatnosti pacijenata.

Ministarstvo u saopštenju ocenjuje da su objavljivanjem ovih fotografija “narušene sve etičke i moralne norme civilizovanog ponašanja od strane lica koja su učestvovala u ovom nezakonitom i krajnje nemoralnom činu”.

Tvrde da su preduzeli “sve zakonom propisane mere radi zaštite privatnosti pacijenata smeštenih u ovom objektu” i odmah obavestili “nadležne državne organe sa ciljem utvrđivanja identiteta i odgovornosti pred zakonom lica koja su ugrozila privatnosti pacijenata”.

“Posebno je neshvatljivo da bilo ko čini ovako nečovečne postupke u situaciji kada država preduzima sve da zaštiti zdravlje građana i spreči širenje epidemije korona virusa, a medicinski radnici ulažu nadljudske napore da bi spasili živote naših građana obolelih od virusa Kovid-19” poručuju iz Ministarstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar