Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Objavljen je i jelovnik koji obezbeđuje Studentski centar.

U privremenoj bolnici na Sajmu, kako se navodi, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice, a to je, dodaju, u nedelju, nakon detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa.

Kuvana jela za ručak

Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, a ishranu obezbeđuje Studentski grad. Na prezentaciji ministarstva je objavljen i detaljan jelovnik za prvih sedam dana

Tako su za doručak predviđena kuvana jaja, pileća prsa, kuvana šunka, sir, pogačice,  mleko, jogurt, dok su ručak kuvana jela, među kojima je pasulj, juneći gulaš, boranija, paprikaš, kuvani grašak, ali i pileće pečenje.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na Sajmu.

Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu obavlja Ministarstvo zdravlja.

Na Sajmu je trenutno 49 pacijenata, od kojih je 39 muškaraca i 10 osoba ženskog pola sa lakšom kliničkom slikom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram