Foto:Shutterstock

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je do sada za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara prijavljeno pola miliona dece.

„Stigli smo do pola miliona prijavljene dece do 16 godina za jednokratnu pomoć od 10.000 din“, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Inače, Ministarstvo se danas oglasilo i povodom uslova za dobijanje ove novčane pomoći za pojedine kategorije.

Njihovu objavu prenosimo u celosti.

„Ukoliko je otac udovac, ili majka ne ispunjava propisane uslove (npr. nije državljanin, nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije) prijavljuje se na isti način kao i majka, te je potrebno da unese samo svoj JMBG i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi da mu bude uplaćen novac.

Ukoliko je otac dobio starateljstvo nad detetom, a majka je živa, potrebno je da otac priloži sudsku presudu u PDF formatu. Dakle, dovoljno je da se sudska presuda fotografiše i pretvori u PDF ili da se skenira i na taj način pretvori u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.

Ukoliko se prijavljuje staratelj deteta, potrebno je priložiti pravnosnažnu odluku organa starateljstva u PDF formatu. Dovoljno je da je fotografišu i pretvore u PDF ili da je skeniraju i na taj način pretvore u elektronski oblik. Potrebno je da se prijave najpre pomoću svog JMBG-a i broja lične karte, a zatim će im se, kada budu proveravali status prijave, dati mogućnost da prilože pomenuti dokument.

Napominjemo i da se hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena.“

Podsetimo, prijavljivanje za isplatu jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara svakom detetu do 16. godine starosti počelo je juče na sajtu Uprave za trezor.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar