Foto: MGSI/Đ.K.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će obilaznica oko Beograda biti puštena u saobraćaj na proleće sledeće godine.

Tomislav Momirović je prilikom obilaska radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda, izjavio je da je obilaznica od strateške važnosti, ne samo za glavni grad Srbije, već za sve ljude koji prolaze kroz Beograd.

Već sledećeg leta nećemo imati tranzitni saobraćaj u našem glavnom gradu, tvrdi Momirović, a prenosi resorno ministarstvo.

„Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, rešen je veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja kada pričamo o eksproprijaciji“, rekao je Momirović i dodao je da „u uslovima velike energetske krize i kada je u Evropi rat, uspevamo da održimo radove na svim infrastrukturnim projektima koji su od strateškog značaja“.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara.

Foto: MGSI/Đ.K.

U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Foto: MGSI/Đ.K.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Foto: MGSI/Đ.K.

***
BONUS VIDEO – 24 Minuta Svečano otvaranje obilaznice oko mozga Deo 3

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare