Milutinović: Atomske bombe padale na Niš

Društvo 09. maj. 202016:12
Podeli:
Foto: printscreen/ južne vesti/salevideo

Licitiranje brojem poginulih koji, kako je rekao predsednik niške Opštine Crveni Krst Miroslav Miki Milutinović (SNS), nikada neće saznati zašto su ubijeni, uz izjavu da je jedna žena sagorela od atomske bombe, bacili su senku na obeležavanje 21. godišnjice bombardovanja centra Niša 1999. godine.

Izjave su postavljene na YouTube, a nešto izmenjene i u pisanom obliku dostupne su i na Fejsbuk strani Milutinovića, pišu Južne vesti.

Grad Niš, a posebno opština Crveni Krst, bili su među najugroženijim teritorijama tokom bombardovanja 1999. godine.

U pomenutoj opštini, kasetne bombe padale su na fabrike, kasarne i aerodrom, ali i oko pijace gde su ubile 16 ljudi. Aktuelni predsednik Milutinović, 21. godinu kasnije, licitira između 16 i 200 mrtvih koji „nikada neće saznati zašto su ubijeni“.

Milutinović je niški političar sa višegodišnjim stažom. Dugo je bio u SPS-u, a od pre nekoliko godina je funkcioner SNS u opštini kojom upravlja. Pored toga je i profesor n Fakultetu poslovne ekonomije univerziteta EDUKONS i na Visokoj školi za menadžment u saobraćaju u Nišu.

Podsetimo, 7. maj je dan kada se u Nišu obeležava godišnjica tragične pogibije 16 sugrađana koji su živote izgubili 1999. godine kada su NATO avioni kasetnim bombama zasuli centar Niša i obližnju pijacu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar