Sanja R. i Milica P. iz Mladenovca su najbolje drugarice još od detinjstva. Milica se udaje za dve nedelje, pa je pre nekoliko dana izrazila želju da ima bajkovito devojačko veče, šta god to značilo. Zapravo, znači - iznajmljenu kuću sa bazenom, momka koji će svirati na klavijaturi i istovremeno pevati, ketering i kompletnu opremu počev od istih kupaćih kostima, lenti, konfeta, vatrometa, balona i slično. A sve to bi trebalo da plate njene drugarice. Sanja nije mogla da sakrije svoje nezadovoljstvo povodom toga, pa je na Tviteru podelila ovo, kako kaže, razočaravajuće saznanje - "Pozvana sam na devojačko veče, ali da ga platim 70 evra". Njena objava je bukvalno zapalila društvene mreže, pa se na osnovu komentara zaista nametnulo pitanje: ko organizuje devojačko veče - buduća mlada, kume ili ipak sve drugarice zajedno?

Sanja je na Tviteru napisala da joj nije jasno zašto drugarice treba da plate devojačko veče. Navela je da to zapravo i nije dan drugarica, nego mladin poslednji dan kao devojke, te da mladine luksuzne želje treba da finansira sama ona – mlada.

Pisali smo Sanji, a ona nam je odmah odgovorila da je svoje razočaranje podleila sa svima jer je zapravo zanimaju šta drugi misle o tome.

„Moram da priznam da sam se jako razočarala kada nas je Milica okupila, nas pet i rekla nam da želi devojačko veče. Mislila sam da od nas traži organizaciju, tipa lente, majice, šta god, pošto isprva nisam znala da želi kuću sa bazenom“, priča naša sagovornica.

PROČITAJTE JOŠ:

A onda je Milica bila prilično maštovita, pa je drugaricama „izrešetala“ sve što bi želela taj dan.

„Rekla nam je da želi da slavi devojačko veče u jednoj kući nadomak beograda koja ima bazen, zatim da pronađemo nekog klavijaturistu, pa onda da pripremimo balone, vatromet, svaka da ima krunu na glavi i kupaći u istoj boji, dok će ona nositi lentu i malo drugačiji kupaći kostim. Naravno, hrana se podrazumeva. Sve je to izgledalo top, bile smo oduševljene, a onda je rekla: Mačkice, treba da date po 70 evra. Pomislih u sebi: Šta priča ova?. Međutim, ona je samo to rekla i nastavila da gleda dekoraciju u telefonu“, nastavlja Sanja.

svadba

Isprva joj drugarice ništa nisu rekle, a kada je otišla kući, sve su se usaglasile da je ovo očigledno „neka nova praksa“, navodi Sanja.

„Znate šta, ja sma odrasla u malom kraju, tu sma i ostala, dok je Milica otišla da studira. I onda sam zaista bila u čudu kada je rekla da mi treba da platimo organizaciju devojačke večeri? Otkad je to tako? Gde god sam bila ranije, mlada je sama, u krugu prijatelja, organizovala druženje. Ne razumem“.

A onda je Sanja ipak rešila da kaže Milici da bi devojačko veče zaista trebalo da bude njeno – kako organizacijski, tako i finansijski.

„Nije se naljutila, naprotiv, bilo joj je drago što sam joj to i rekla. Čak sma joj rekla da sam pisala na Tviteru, čisto da vidim kakva je praksa jer je očigledno da sam u nekom svom svetu. Milica je stvarno super drugarica i nisu pare problem, konkretno meni, iako stvarno nije malo dati 70 evra plus je pozvana i moja sestra, dakle 140 evra za nas dve, ali sam joj objasnila da je to, možda, za neku od nas skupo. I prihvatila je sve na sebe, što je po meni i bolje. Dakle, sama će da izabere sve što joj se dopada, mi ćemo doći kao gošće i to je to“, ispričala je Sanja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Drvlje i kamenje na buduću mladu

Posle Sanjine objave, gomilali su se redom komentari, a mnogi od njih su bili, krajnje rečeno, isti – da mlada treba sama da snosi svoju proslavu devojačke večeri.

„Ja sam ubrzo izbrisala objavu jer nisam želela da osude Milicu, samo me je zanimalo kako se zapravo organizuje devojačko veče. I rekla bih da su mnogi saglasni da je to želja buduće mlade, dakle da ona odluči želi li ili ne želi veče proslavu i ako želi, neka odluči kakvo će to veče biti. I to je to“, kaže naša sagovornica.

A onda je jedan mladić napisao da je u njegovom kraju običaj da kum učestvuje malo više finansijski u organizaciji momačke večeri, ali da zato ne nosi poklon na dan svadbe.

Zatim se komentarima pridružio drugi rekavši da je baš nedavno pozvan na momačko veče sa porukom da ponese 50 evra.

„Ne razumem, idem na proslavu i plaćam je. Čemu onda to?“, napisao je on, dok je devojka koja se očigledno uskoro udaje, istakla da je ona pre pet dana pravila devojačko veče i da je ona sve finansirala.

„Glupo mi je što uopšte ovo pišem, ali moram jer ne shvatam zašto bi moje drugarice meni plaćale devojačko veče. Ja sam ga želela, ja sam ga i organizovala da one ne znaju, a onda sam ih samo pozvala. Bile su toliko iznenađene, baš smo se sjajno prvele“, istakla je ova buduća mlada.

BONUS VIDEO: Porodica Režović čuva tajnu dugovečnosti 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar