Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

"Sve škole sa teritorije gornjomilanovačke opštine, osnovne i srednje, kao i Predškolska ustanova, spremno će dočekati 1. septembar, kada su u pitanju sve preporuke i epidemiološke mere koje treba da se sprovedu u cilju zaštite naše dece. Ono što bi oni imali kao nedoumicu, po pitanju sredstava koja im nedostaju, dogovoreno je da dostave u pisanom obliku, pa ćemo rešavati prema prioritetima ", izjavila je nakon sastanka sa direktorima škola, pomoćnica predsednika opštine za obrazovanje, Aleksandra Janković.

Prema njenim rečima, direktori obrazovnih ustanova već su podneli pisane izveštaje nadležnim opštinskim službama o pripremljenosti za početak školske 2020/21 godine, a svako od njih je predstavio model nastave koji će se sprovoditi u skladu sa uputstvima i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na sastanku se razgovaralo i o mogućim problemima sa kojima se škole suočavaju, ali i o načinu njihovog rešavanja.

Aleksandra Janković / Foto: Ljubica Sokić

“Niži razredi osnovnih škola nastavu će pohađati neposredno po osnovnom modelu, dok će učenici od petog do sedmog razreda funkcionisati u okviru osnovnog modela uz podelu učenika na dve grupe u zavisnosti od broja đaka. Učenici srednjih škola nastavu će realizovati po kombinovanom modelu, odeljenja će biti podeljena u dve grupe u zavisnosti od broja učenika, tako da će jedne nedelje pohađati neposrednu nastavu, a sledeće će biti organizovan rad na daljinu“, navela je ona.

Predškolska ustanova „Sunce“ svoja vrata je otvorila još u maju mesecu i sve vaspitno obrazovne aktivnosti sprovodi prema već ustaljenoj dinamici uz poštovanje svih mera i preporuka nadležnih institucija.

„Lokalna samouprava je tu da svim đacima, roditeljima ali i zaposlenima u obrazovnom sistemu omogući što bolje uslove rada, ali je neophodno da svako iz svog domena pomogne školarcima da što uspešnije premoste trenutnu situaciju“, zaključila je Jankovićeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare