Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sastali su se u utorak sa meštanima Pakovraća koji su kod betonske baze u tom mestu blokirali gradnju auto-puta jer im nije isplaćen novac za imovinu koja im je oduzeta zbog izgradnje puta.

„Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputit predlog vladi da odnese zaključak i vlasnicima se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto-puta“, rekao Zoran Drobnjak.

Miloš Nikolić iz Pakovraća, koji je bio na sastanku s Drobnjakom, rekao je za portal N1 da blokade ostaju do daljeg dok se ne ispune data obećanja i istakao „ako oni ispoštuju, mi ćemo odblokirati“.

Nikolić je precizirao da meštani traže da Vlada donese zvaničnu odluku da će biti isplaćen novac na osnovu presude Osnovnog suda u Čačku, a da se Putevi Srbije neće žaliti na odluku suda. Tada će, kaže, blokade biti uklonjene.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Dve blokade.. „Šta nam rade…“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar