Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Meštani sela iz okoline Čačka, Kraljeva, Tstenika i Vrnjačke Banje, kroz čija imanja prolazi trasa auto-puta Preljina-Pojate, najavili su blokadu Ibarske magistrale jer još nije završena eksproprijacije zemljišta koja im je pre pet godina oduzeta za izgradnju tog puta.

Oni su rekli agenicji Beta da će blokirati Ibarsku magistralu na kružnom toku u Preljini kod Čačka na 24 sata, dok su meštani čačanskih sela Baluga, Zablaće, Mojsinje i Stančići najavili da će blokirati i zgradu Gradske uprave u Čačku.

Meštani kažu da su sve institucije obavestili ;o tim blokadama, a datum akcije će kasnije objaviti.

Meštani kažu da su ogorčeni što ni posle pet godina nisu završeni sudski postupci koje vode sa Koridorima Srbije zbog ponudjene cene za oduzetu zemlju, a koja je, po njihovoj oceni „nerealno niska“.

PROČITAJTE JOŠ

Meštani sela Zablaće, Baluga, Mosjinje su nezadovoljni i što izvođači radova pokušavaju „na silu da uklone barikade“ koje su postavili pre dve godine na svojim njivama, sprečavajući izgradnju auto-puta dok im se ne isplati naknada za oduzetu zemlju.

U poslednjih deset dana izvođači radova su tri puta pokušali da na silu ukolne blokade u selima Baluga, Zablaće i Mojsinje i da nastave radove, a sukob je sprečila policija.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar