Foto: Zajedno

U beogradskom naselju Krnjača danas je održan Zbor građana, gde su zatražili da se hitno reši problem kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

„Blokade Zrenjaninskog puta koje traju od marta ove godine služe kao poziv na akciju i istinu, koju građani zahtevaju“, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Kako se ističe u saopštenju, građani Krnjače i susednih naselja u kojima živi više od preko 80.000 stanovnika, zahtevaju da postanu prioritet buduće gradske uprave Beograda.

Foto: Zajedno

Prema Dušanu Markoviću, jednom od govornika na Zboru građana, trenutna gradska vlast se bavi prebacivanjem odgovornosti na prethodnu, iako su isti ljudi na vlasti već 11 godina.

Marković je pozvao potencijalne kandidate za gradonačelnika Beograda da izađu s konkretnim rešenjima i rokovima za rešavanje problema kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

„Najnovije informacije govore da je dogovoren kredit kod Evropske investicione banke propao jer je obustavljen tender zahvaljujući nesposobnosti sadašnjih gradskih vlasti“, izjavio je Marković.

Foto: Zajedno

„Vreme je da građani leve obale čuju konkretan plan za hitno čišćenje i održavanje kanala, definisanje radnog mesta za kontrolu i nadzor kanala, i konkretan akcioni plan i rokove za rešavanje problema“, zaključio je on-

Okupljeni građani su na kraju skupa istakli da su „na kraju strpljenja“ i da će se boriti i institucionalno i na ulicama sve dok ovaj deo grada ne postane prioritet gradske vlasti.

BONUS VIDEO – Šapić u Borči otvorio pijacu, građane više zanimalo šta je s kanalizacijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar