Foto:privatna arhiva

Zbog obilnih padavina nekoliko domaćinstava u selu Katrga u čačanskoj opštini još jednom se našlo pod vodom. Meštani za svoju nevolju krive grad Čačak, jer godinama ništa nije urađeno da se pročiste kanali i obezbedi protok vode. Kako kažu, šteta na domaćinstvima je ogromna jer to traje godinama. Uništena je silaža spremljena za ishranu stoke, livade više nisu livade jer se razvio čičak i šipurak.

Prema rečima Nade Vidojević ovo nije prvi put da se njihovo domaćinstvo nađe pod vodom.

„Voda jedino nije ušla u kuću, ali u pomoćne prostorije jeste. Mi smo sa obe strane kuće okruženi „morem“. Trebalo bi da se neko zainteresuje kako bi se rešio naš problem“, očajno priča Nada.

Foto:privatna arhiva

Kako kaže, sve što je gajila sa suprugom u plasteniku je uništeno, a na ulaznoj kapiji je jezero.

„Zvali smo gradsku upravu, poslali su nam mehanizaciju, šta će biti videćemo. Najžalije mi je plastenika, kada uđemo potanjamo. Svi usevi su uništeni. I brokoli, i luk, a uvek zimi gajim po nešto“, objašnjava Nada.

Foto:privatna arhiva

„Ove godine smo potopljeni prvi put. Prošle godine to je bilo tri puta. Tako je od 2013.godine stalno, ali poslednje dve – tri godine je nepodnošljivo. Sa svakom jačom kišom ne spavamo, strepimo šta će biti ujutru. Problem je narastao nakon rekonstrukcije Ibarske magistrale kada su prokopane cevi i sva voda preusmerena ka našem selu. Građevine su ispucale sve od vode. Prošle godine sam uložio veliki novac u rekonstrukciju, a bolje da nisam. Propada seno, detelina, silaža. Moramo se seliti, dati oglas, nema drugog rešenja“, kaže Miodrag Vidojević.

Prema njegovim rečima, moraće da se konsultuje sa advokatom, jer ne može više da trpi štetu.

Foto:privatna arhiva

Ukoliko nas posavetuje za tužbu – tužićemo nadležne, zaključio je on za Novu.

BONUS VIDEO: Prof. dr Ratko Ristić: Javašluk, neznanje i neodgovornost jedni od „krivaca“ za poplave u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar