Foto: Nova.rs

Kompanija "Mei Ta Europe" doo, reagovala je na tekst objavljen na portalu Nova.rs, pod nazivom "Baš zato što policija preti, biće akcija ispred Mei Ta".

Reagujući na tekst na portalu Nova.rs, u kojem se navodi da se Pokret „1 od 5 miliona“ priključuje akciji „Odlučno protiv zagađivača“,  kompanija Mei Ta u saopštenju ističe da je „ozbiljna multinacionalna kompanija s velikim kredibilitetom svuda u svetu“.

„Kao odgovorna kompanija poštujemo sve pozitivne zakonske propise Republike Srbije, kompanijske procedure, ali i sve propise EU jer mi poslujemo na tržištu EU“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, kompanija Mei Ta Europe doo poseduje studije uticaja na životnu sredinu za sve objekte za koje je to propisano zakonima kao i relevantne uslove, saglasnosti i dozvole.

„Takođe, sve mere propisane studijama uticaja na životnu sredinu kao i postojećom zakonskom regulatovom se poštuju. Mei Ta Europe takođe vrši monitoring uticaja rada na životnu sredinu: monitoring emisija u vazduh, zemljište, vodu, buku, otpad i monitoring uslova u radnoj sredini. Ispust otpadnih voda u reku Savu ne pripada Mei Ta Europe doo. Posle prečišćavanja otpadne vode ispuštamo u gradsku kanalizaciju u skladu sa vodnom dozvolom koju posedujemo“, navode u kompaniji, dodajući da svakome ko želi da se uveri u to – mogu to i da omoguće.

U kompaniji ističu da su svi podaci dostupni u resornim ministarstvima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare