Foto:Nova S

Nakon otkaza generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije Predragu Jeftiću zbog zastupanja sindikalnih interesa u medijima, Ministarstvo odbrane i Vojni sindikat nastavljaju sa prepucavanjima. Sindikalci tvrde da vojska od dolaska Aleksandra Vulina na čelo nije nezavisna, dok Ministarstvo sindikalce nazivaju političarima. Šta se zaista dešava među srpskom vojskom u emisiji Među nama govorili su: Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije i Vlade Radulović i vojni analitičar.

„Vojni sindikat je najveći sindikat zaposlenih u vojsci. Mi imamo preko 7.000 članova i jedini smo reprezentativni sindikat“, rekao je na početku emisije Antić, a potom govorio o priznavanju reprezentativnost od ministarstva.

„Jedan od prethodnih ministara jeste priznao reprezentativnost, ali je Aleksandar Vulin nezakonito ukinuo i to je upravo razlog zašto mi kažemo da se nastavlja progon. Činjenično mi jesmo reprezentativni, zato što ispunjavamo sve uslove za reprezentativnost, to što Aleskandar Vulin nije hteo to da nam prizna je njegov problem. Vulin konstantno proganja Vojni sindikat jer ukazuje na probleme. Vojsku Srbije je napustilo preko 5.200 profesionalaca“, rekao je Antić.

O čemu su još gosti govorili na temu vojske i sindikata pogledajte u emisiji „Među nama“:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar