Danica Ilić i Ljubinka Milinčić Foto:Nova S

Ljubinka MIlinčić urednica portala Sputnjik i Danica Ilić bivša novinarka BBC-a bile su današnje gošće emisije Među nama sa kojima je novinarka Maja Nikolić razgovarala o vakcinaciji.

Ilić je, govoreći o planiranoj vakcinaciji u Velikoj Britaniji, rekla da oni tvrde da postoji jasan plan i da je dosta dobar i jasan.

„Ostaje da se vidi kako će biti izveden. Prema planu britanske vlade, prvi koji bi trebalo da dobiju vakcinu jesu zdravstveni radnici, koji su na prvoj liniji odbrane, i radnici u domovima za stare, kao i populacija starija od 80 godina. Logika britanske vlade jeste zaštititi zdravstvene radnike pa onda najstarije sugrađanine“, rekla je između ostalog Ilić.

Kada je reč o ruskom planu za vakcinaciju, Milinčić je rekla da je vakcinacija već počela i da su vakcinu mogle da prime različite kategorije ljudi.

„Vojska je primila vakcinu, zdravstveni radnici kao prvi su primili, nastavnici u školama. Sputnjik u Moskvi je dobio ponudu da se prijavi onaj ko želi uz naglasak da nije obavezno“, rekla je između ostalog Milinčić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar