Foto: EPA-EFE/Matteo Corner

Srbija je uključivanjem u procese digitalizacije pokazala izuzetnu spremnost za borbu sa globalnim izazovima poput aktuelne pandemije, ocenila je državna sekretarka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić povodom Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva i istakla da je digitalizacija pomogla građanima u vreme izolacije.

„Informaciono komunikacione tehnologije gradjanima su i u izolaciji omogućile da rade od kuće, da ostanu u kontaktu sa svojim bližnjima, da kupuju onlajn, dobijaju pravovremene informacije i da generalno lakše prebrode krizu, navela je Matić u saopštenju.

Ona je podsetila da je omogućena digitalna nastava za 900.000 učenika u Srbiji, a kako je ocenila privreda je dobrim delom mogla da nastavi da funkcioniše, dok je uprava ostvarila izuzetnu efikasnost u vanrednom stanju.

Matić je navela da jesve vreme vanrednog stanja Nacionalni kontakt za bezbednost dece na internetu radio nesmetano, dok je deo svoje telefonske linije ustupio i Savezu društava psihoterapeuta Srbije, radi pružanja psihološke podrške gradjanima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar