Makis Makisko polje beogradski metro
Građevinske mašine na Makiškom polju Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Mašine namenjene za početak izgradnje metroa dovezene su na Makiš, gde se očekuje početak radova. Tim povodom Aleksandar Jovanović Ćuta ispred pokreta Ekološki ustanak pozvao je na ustanak sutra u 12 sati.

Dugo pominjani metro trebalo bi da počne sa izgradnjom, te su tim povodom na Makišu gde je predviđena njegova realizacija, dovezeni bageri i kamioni.

Tim povodom Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka pozvao je opoziciju i sve građane da se odazovu najavljenom ustanku zakaznom za sutra u 12 sati.

Makis Makisko polje beogradski metro
Građevinske mašine na Makiškom polju Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

“Ekološki ustanak će sutra u 12 sati biti na Makišu. Pozivamo sve koji za sebe kažu da su opozicionari, i Đilasa, i Jeremića i sve koji pretenduju da idu na izbore i sve koji kažu da brane javni interes, takođe i sve pokrete, aktiviste, građane i organizacije civinog društva da se uključe u odbranu Makiša. Ljudi, moramo da odbranimo pravo Beograđana na pijaću vodu“, poručio je Jovanović.

Ćuta je apelovao na sve građane, medije, udruženja i javne ličnosti da se uključe u zajedničku odbranu Makiškog polja, te da se „na Makišu brani život“.

Bonus video: Ekološki ustanak i građanski pokret Akcija idu zajedno na izbore, Ćuta i Zelenović

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare