Goran Marković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Reditelj Goran Marković obratio se demonstrantima koji su u Novom Sadu protestovali protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana. Poručio im je da se sa njima saoseća i da je spreman da im pomogne, potrebno je samo da kažu kako.

„Dragi prijatelji u Novom Sadu“, započeo je Marković i dodao da je u taj grad odlazio kao u mesto u kojem vlada „apsolutni mir i harmonija“.

Ipak, kako kaže, mišnjenje mu se promenilo nakon fotografija koje je video, a na kojima „jezivi tipovi u belim majicama, plaćena vojska vladajuće stranke“ vrše nasilje nad demonstrantima.

„Ne samo ja, nego i drugi ljudi u Srbiji, pa i van nje, se saosećamo sa vama. Morate i da znate da se ne samo saosećamo, nego smo spremni da vam pomognemo, na bilo koji način. Treba samo da nas pozovete i kažete šta da uradimo“, rekao je Marković.

Podsećamo, aktivisti su pre pet dana protestovali protiv GUP-a navodeći da on otvara vrata za takozvani „Novi Sad na vodi“, koji je za aktiviste najspornija tačka ovog plana. Od tada internetom kruže fotografije i video zapisi brutalnih scena nasilja koje su nad demosntrantima vršili pripadnici privatnog obezbeđenja.

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je danas građane na zajednički odlazak na protest „Buna protiv mafije“ koji se u četvrtak, 28. jula, u 19 sati održava u Novom Sadu.

***

BONUS VIDEO Novosađanin kom su klečali na vratu: Fizički se oporavljam, psihički će ići teže

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar