Foto: NOVA S

Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija i Gordana Plemić iz udruženja "Roditelj" u emisiji "Među nama" govorili su o početku nove školske godine, kao i o tome da li su nastavnici i učenici spremno dočekali prvi septembar.

Na pitanje da li smo spremno dočekali početak školske godine, Plemić je odgovorila da smo krenuli, a da li smo spremni to još uvek ne znamo.

„Roditelji su odlučivali, imali su ankete koje su dobili od škole. Imali su izbor između nastave onlajn i fizičkog boravka u školi, s tim da bih napomenula da pravu onlajn nastavu kao opciju nismo ni imali, jer to podrazumeva da imate otvorene platforme preko kojih učenici mogu da uče, a ne da nastava bude preko RTS planete“, rekla je Plemić.

Foto: NOVA S

Markov iz Foruma beogradskih gimnazija kaže da su srednjoškolci danas krenuli u školu i da su se one odlično organizovale, pored problema sa kapacitetima koje imaju.

„Srednjim školama je ranije data mogućnost da izaberu između onlajn i nastave uživo, ali je direktivom ministarstva pogažena autonomija koju imaju i naređeno je da se pređe na kombinovani model. U startu vidimo da se krše smernice“, rekao je Markov.

O čemu su još govoril Markov i Plemić pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar