kombo

Noćas su u naselju Aleksinački Rudnik isečene gume na porodičnom autu Marije Stojić, aktivistkinje, koja je u više navrata prijavljivala policiji pakao kroz koji prolazi poslednje tri godine. Policija je obavila uviđaj, a za počiniocima se traga. Marijin život se iz korena promenio nakon što je počela da ukazuje na brojne probleme u svojoj lokalnoj zajednici.

„Ovo traje već godine, javno sam počela da govorim o problemima, nelegalnom useljavanju, deponijama, krađi struje“, kaže Marija Stojić kojoj su pretnje upićavane i preko poziva i poruka.

Više ljudi se uselilo u tri napuštene zgrade u naselju Aleksinački rudnik, koje su u stanju raspadanja i nalaze se na mestu deponije. Stojićeva je više puta prijavljivala krađu struje i pozivala nadležne organe da postave pletenice i tme zaustave nelegalne radnje.

Foto: Čitalac Nova.rs

„Zahtevam od policije da uradi proveru ličnih dokumenata tih ljudi, da li imaju lične karte i kako su dobili boravišnu dozvolu“ navodi Marija Stojić  i dodaje da nije samo ona imala nepriajtnosti, već i njen brat kome je polomljena šoferšajbna.

PROČITAJTE JOŠ

Naša sagovornica podvlači da je glavni problem naselja Aleksnički rudnik nelegslno useljavanje i brojne divlje deponije o kojima niko ne vodi računa.

„Samo želim da ponovo imam normalan život, ti ljud ne plaćaju nikave račune državi, kada prođem automobilom, uvek me vređaju, ja nemam više poveranja u alekisnačku policiju, naše naselje bi trebalo da ima svoju policijsku stanicu“, zaključuje Stojićeva.

Život meštanke ovog aleksinačkog naselja poslednjih godina ispunjen je svakodnevnim napadaima, a više puta je dobijala pravosnažne presude u svoju korist.

BONUS VIDEO: Podrška Svetlane Bojković građanima i ekološkim aktivistima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar