Foto: Nova.rs/Shutterstock

Bulevar despota Stefana raskopan je zbog radova, a saobraćaj na ovoj centralnoj beogradskoj saobraćajnici je otežan. Stanari okolnih ulica su nezadovoljni, a zabrinuti su i vlasnici lokala u ovom delu grada, jer je dolazak do njihovih prodavnica praktično nemoguć. Besni su i građani koji ovim ulicama prolaze svakodnevno, jer se stvaraju kolone vozila u kojima se čeka i po pola sata.

Radovi na redovnom održavanju Bulevara despota Stefana izvode se na delu od Skadarske do Cetinjske ulice, a vrši se i popločavanje trotoara kod okretnice Trg republike. Radovi traju od prvog oktobra, a predviđeno je da budu gotovi 20.

Od početka radova, u gradu je kolaps, stvaraju se kolone vozila i gužve. U centru grada, u kolonama se čeka i po pola sata.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Otežano je kretanje čak i za pešake, s obzirom na to da je ulica potpuno raskopana. Delovi trotoara su takođe zatvoreni.

PROČITAJTE JOŠ

Vlasnici lokala u ovoj ulici zabrinuti su za opstanak svojih biznisa, zbog toga što od početka radova imaju manje mušterija, a samim tim je i profit manji. Pojedini vlasnici čak razmišljaju i da zatvore svoje lokale.

Prema njihovim rečima, danima „preskaču šut i ostatke betona“.

Kako saobraća gradski prevoz?

Problem imaju i oni građani koji za kretanje po prestonici koriste gradski prevoz, s obzirom na to da su trase linija koje ovuda saobraćaju izmenjene.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćaju Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćaju ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama. Vozila sa linija 32E i 43 na skraćenim trasama do okretnice na železničkoj stanici kod Pančevačkog mosta. Vozila sa noćnih linija 27N i 32N saobraćaju na relaciji od Studentskog trga ka Mirijevu i Višnjici ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, a u suprotnom smeru redovnom trasom, odnosno Makedonskom ulicom preko Trga republike do Studentskog trga.

„Stajala sam u koloni pola sata“

Čitaoci portala Nova.rs kažu da, iako su ove linije izmenjene, saobraćaj se odvija usporeno, a formiraju se kolone vozila u centru grada.

„Ušla sam u autobus 35 jutros, kada sam išla na posao. Kod Trga republike je bila tolika kolona autobusa, da smo stajali u mestu pola sata. Tražila sam vozaču da mi otvori vrata kako bih izašla tu i ‘uhvatila’ taksi. Najgore je to što, u koji kod autobus da sam ušla, bilo bi isto“, kaže nam čitateljka.

BONUS VIDEO Problem u saobraćaju – kurir za dostavu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare