Direktor kampanje "Kreni promeni", Savo Manojlović je gostujući u Novom danu na televiziji N1, rekao je da je najpre bilo neophodno da se svi potpisi prikupljeni za peticiju o iskopavanu litijuma, verifikuju. "Kada političke stranke predaju potpise, to se vrlo često utvtdi i za 24h", kaže Manojlović i dodaje da je u slučaju peticije "Kreni promeni" prošlo skoro mesec i po dana, a da to nije urađeno.

Manojlović kaže da je komapnija „Rio Tinto“ trenutno „stopirala sve radnje“, kada je reč o iskopvanju litijuma na teritoriji Jadra.

„Dakle, da li postoji tendencija da se on vrati – očigledno postoji. Imamo i nova dokumenta koja pokazuju da se i dalje kupuje imovina. Sigurno je da će vlast ‘kuvati’ javno mnjenje“, ističe Manojlović.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje da je neophodno da ne „dozvolimo“ to kuvanje, kao i da postoji incijativa koja bi zabranila iskopovanje litijuma na teritoriji cele Srbije.

„Kad god su odluke bile usmerene protiv naroda, kao što su MHE ili isterivanje studenata iz domova – sve to je nemoguće, ako se narod organizuje“, napominje Manojlović.

BONUS VIDEO: Manojlović: Neprijatelj vlasti je svaki novinar koji postavi smisleno pitanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar