Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 7.327 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 59 osoba.

Testirano je 25.039 građana, a na respiratorima je 287 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 7.745 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 58 osoba. Testirano je 24.984 osoba, a na respiratorima su 273 pacijenta.

***

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radmilo Janković ocenio je danas za RTS da kovid propusnice neće imati nekog efekta na smanjenje broja zaraženih i hospitalizovanih, već da su potrebne jake protivepidemijske mere kako bi se epidemija zauzdala. Ona traje poslednja dva meseca jakim intenzitetom. To je simbolični efekat i poruka koju želi država da pošalje, ali neće imati efekta na smanjivanje broja zaraženih i ljudi u bolnicama. Mislim da će efekat toga biti gotovo nikakav, upozorio je Janković i ukazao da je broj kritično obolelih jako visok i ne pada.

***

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je da očekuje da će uskoro biti uvedena onlajn nastava u školama u Srbiji, jer su deca veliki epidemiološki problem. Vakcinacija kod prosvetnih radnika je ispod proseka. Ako imate mali broj imunizovane dece i nepridržavanje mera, to ukazuje da imate skok u dečijoj populaciji“, rekao je on za TV Pink. Takođe je rekao da su kovid propusnice „samo početak“ i da će vremenom njihova upotreba biti proširena i da će građani da se naviknu na njih.

Bonus video – Anketa Kovid Propusnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare