Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 166 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je dva pacijenata od posledica virusa.

Testirano je 7.577 pacijenata. Na respiratorima je šest pacijenata.

***

U Srbiji je u petak evidentirano još 206 zaraženih koronavirusom, a nije bilo preminulih od posledica virusa.

Testirano je 8.687 pacijenata. Na respiratorima je šest pacijenata.

***

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će primiti i treću vakcinu i to kinesku, kao i da veruje da će medicinska struka doneti odluku da treću dozu prime svi koji su vakcinisani pre više od šest meseci.

„Mislim da će reći svakome da je primi posle šest meseci, bez obzira koju vakcinu je primio. Čekam da kažu da li je savet da se primi neka druga ili ista vakcina, ako ne bude tog saveta, ja ću da primim istu, ali to je stvar izbora ljudi“, rekao je Vučić gostujući na niškoj TV Belami. Vučić je podsetio da je vakcinisan i revakcinisan kineskom vakcinom i da će primiti i istu treću vakcinu.

***

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon oglasio se na svom Fejsbuk profilu gde je napisao da moli one za koje je „sotona, prodana duša, izdajnik“ da se usredsrede na jedinog protivnika, a to je virus.

„Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za tri nedelje mogu brojevi novozaraženih postati četvorocifreni u jednom danu, a bolnice će verovatno početi da se pune već za sedam dana“, napisao je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar