Mališić: Botovi uvezali dve opsesije – NIN i opoziciju

Društvo 05. maj. 202020:05 > 21:19
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić ocenila je da je pojava lažne naslovne strane tog nedeljnika na društvenim mrežama deo kontinuiranog napada na taj medij zbog njegovog kritičkog pisanja i novi pritisak na tu redakciju dva dana uoči izlaženja novog broja.

Na društvenim mrežama večeras se pojavila lažna naslovna strana novog broja NIN-a s fotografijom jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa uz naslov „Najbolji srpski glumac“.

Na lažnoj naslovnici je i fotografija lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića uz naslov „Trifunović: Plačko je Đilasova životna uloga, ja sam za njega amater“.

„Posle lažnih naslovnih strana u decembru kojim je oblepljen Novi Sad, posle tekstova o aferi Krušik, nekako je prirodno da pomislimo da je ista adresa sa koje je lanisirana ova naslovna strana, a to je botovska mašinerija, kojoj je NIN stalno na meti“ izjavila je Mališić za Nova.rs

Ovo je, prema njenim rečima, bila zgodna prilika „za tu botovsku mašineriju da uvežu dve svoje opsesije: NIN i opoziciju“.

Reč je, kako navodi Vesna Mališić, o prljavoj kampanji koja se širi društvenim mrežama, a čiji je cilj dodatni pritisak na redakciju NIN-a dva dana pred izlazak novog broja.

„To je pokušaj u krajnojoj liniji da se unese zabuna i u deo javnosti i među neke čitaoce NIN-a. Mada je montaža nevešta i slaba, ali pokazuju opsesiju metama“ zaključuje Vesna Mališić.

Da podsetimo, NIN je krajem prošle godine izlazio sa belom naslovom stranom bez naslovne fotografije, zbog kritika dela javnosti naklonjene vladajućoj koaliciji, da je fotografija koju su prethodno objavili, a na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi na sajmu oružja poziv na njegov linč.

Kada je nakon toga redakcija odlučila da nekoliko brojeva izađe bez naslovne fotografije, u Novom Sadu su se pojavili plakati sa lažnom naslovom ovog nedeljnika na kojoj je pisalo “Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena Ninova nagrada“.

Na montiranom plakatu je bila velika fotografija bivšeg komadanta Jedinice za specijalne operacije, prvostepeno osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao i mala na kojoj je momtirano kako glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk uručuje nagradu.

Komentari

Vaš komentar