Foto:Privatna arhiva

"Uroš ima tri godine, a pre godinu dana otkriveno je da ima tumor u IV stadijumu - neuroblastom. Lečenje je počelo u KC Niš, gde je primio sedam hemoterapija. Poučeni iskustvoima roditelja, čija su deca bolovala od iste bolesti i počeli smo sa akcijom za prikupljanje sredstava za lečenje u inostranstvu. Tako smo i saznali za bolnicu u Đenovi, gde su nas 12. marta primili na dalje lečenje. Nedostaje nam još oko 40.000 evra kako bi platili lečenje", ovim apelom se našem portalu obratio Urošev tata Marko Matošević.

Zabrinut je i poziva sve koji mogu da pomognu u sakupljanju sredstava i tako pruže nadu za Uroševo ozdravljenje.

„Hvala Bogu, dosta metastaza se povuklo od hemoterapija, ali primarni tumor, koji se nalazi u stomaku, nije se smanjio, tako da još uvek nije operativan. Pokušavaće nekim drugim metodama da ga smanje. Predviđena cena za lečenje je 260.000 evra, ali s obzirom na komplikacije koje se javljaju, može koštati i više. I zato smo u stalnom strahu da nećemo skupiti dovoljno novca“, objašnajva nam otac koji se bori za trogodišnjeg sina.

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su počeli 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiji u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

 

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da je reć o tumoru. Uroš i njegovi roditelji pronašli su nadu u bolnici u Đenovi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Foto:Privatna arhiva

Zato je i uz pomoć fondacije „Budi human“ pokrenuta akcija uz pomoć fondacijre Budi human. Urošu i njegovim roditeljima možemo pomoći slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030 .

Opcija je i uplata na dinarski račun: 160-555330-61 ili devizni : 00-540-0004299.7 IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram