Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Sergej Andrejević je rođen 26. juna 2015. u Beogradu. Porođaj sa Sergejem je bio težak i postoji indicija da postoji pretrpljena trauma i hipoksija, koja nije zvanično dokazana. Sa mesec dana mu je dijagnostikovan enterovirusni meningoencefalitis, ali je ta dijagnoza kasnije poništena. Sve u svemu, ono sto se dogodilo, ostavilo je trajne posledice.

Sve ove godne njegova porodica traga za uzrokom i adekvatnom terapijom. Trenutna dijagnoza se vodi kao encefalopatija i fokalna epilepsija, a od nedavno i cerebralna folatna deficijencija oko koje se ne slažu svi lekari, tako da je i tu podeljeno mišljenje.

Ne može da priča, ne hoda, ne sedi, ne pruža ruke, stao mu je rast zuba, do skoro nije imao ni emotivnu reakciju, nije se smejao, a ni plakao.

Pročitajte još:

Zahvaljujući svim dobrim ljudima, Sergejeva porodica je uspela smo da pomogne detetu da prebrodi najteže stanje, a sada su na putu da se Sergej reši gastrostome, da se izbori sa epilepsijom i drugim brojnim problemima.

Novac trenutno sakupljaju za put u Rusiju, dijagnostiku i tretmane na određenoj klinici.

Rehabilitacija se nastavlja po posebnom BDA programu koji je dugotrajan, celodnevan i zahteva dosta finansija.

Foot: Humanitarna fondacija Pokreni život

Za Sergeja je jako važno da se program nastavi, jer usled mirovanja i ležanja može doći do propadanja mišica i organa jer mu je dijagnostikovan i hiperelastični sindrom, odnosno slabo vezivno tkivo.

Borba za Sergejev napredak se nastavlja kako bi se izvukao maksimum uz pomoć terapija, naučio da koristi ruke, da sedi i puzi.

Sredstva su potrebna za tretmane, laboratorijske analize, BDA obuku, konsultacije, fizikalne terapije, logopedske tretmane, ortopedska pomagala, suplemente i lekove.

Svi koji su u mogućnosti, Sergeju mogu pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke 109 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001579457-31

Uplatom na devizni račun: 160-6000001620654-18

IBAN: RS35160600000162065418

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija 

BONUS VIDEO Sportisti u humanitarnoj akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar