Boris Malagurski Foto:Medija centar Beograd

Filmski tim Borisa Malagurskog, nakon hapšenja i četvoročasovnog saslušavanja u podgoričkom Centru za bezbednost, pušten je da nastavi snimanje filma "Crna Gora: Podeljena zemlja", objavljeno je danas po podne na tviter nalogu Malagurskog.

Uz informaciju je objavljen i video snimak o litijama i protestima započetim u Crnoj Gori posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, 27. decembr prošle godine.

Prethodno je navedeno da je prvog dana snimanja dokumentarca „Crna Gora: Podeljena zemlja“ u Podgorici, policija filmski tim Borisa Malagurskog uhapsila i sprovela u Centar za bezbednost.

„Vijestima“ je u policiji rečeno da su od ekipe i Malagurskog prikupljali podatke o tome imaju li sve potrebne dozvole za snimanje, ali i boravak u Crnoj Gori.

Malagurski je u decembru prošle godine najavio novi dokumentarac pod nazivom „Crna Gora: Podeljena zemlja“, kao kanadsko-srpski dokumentarni film, kojim bi svetskoj javnosti predočio sliku o jednoj od, kako je naveo, poslednjih diktatura u Evropi – režimu Mila Đukanovica u Crnoj Gori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare